post image

Rekapitulace událostí 1. herního roku (1995)

Již začátek školního roku se zdál podivuhodný, začalo se proslýchat o jakémsi nálezu na Odboru záhad. Vše ovšem začalo nabírat obrátky v den, kdy se v Děravém kotli objevila neznámá žena s úředníkem z Ministerstva kouzel, z jejich rozhovoru, který zjevně nebyl tak diskrétní, jak si přáli, jsme se dozvěděli, že pátrají po nějakých vzpomínkách, které by měly odhalit dávno zapomenuté tajemství, které mělo nějakou spojitost s Bradavicemi.

Tato fáma byla potvrzena hned první den školního roku, kdy bradavičtí studenti mohli ve svých řadách spatřit nejen své spolužáky a profesory, ale také dva vyšetřovatele z Ministerstva. Bylo tak více než jasné, že nepůjde o obyčejný rok v Bradavicích.

Studenti ani profesoři ovšem z těchto okolností příliš nadšení nebyli, neboť vyšetřovatelé měli téměř volnou ruku a na Hradě jim bylo umožněno procházet veškeré prostory včetně těch soukromých. Doslechli jsme se, že vyšetřovatelé se nejednou dostali do sporu s jistým profesorem OPČM Leviem Tenngeodem. Má snad tento muž nějaká tajemství, která by nechtěl, aby byla odhalena? To je otázka, kterou si možná necháme na někdy příště.

Všechny negativní pocity studentů se ale brzy změnily ve zvědavost. Z odposlechu rozhovorů ministerských vyšetřovatelů vypátrali vzpomínky, které našli na velice dobře střežených a nebezpečných místech jako je Černé jezero, odlehlá část Prasinek, či tajné chodby plné nástrah. Otázkou bylo, proč byly vzpomínky schovány na tak nebezpečných místech? Odpověď na tuto otázku jsme se dozvěděli za nedlouho po nalezení poslední, čtvrté vzpomínky.

Vzpomínka odhalila dávno zapomenuté tajemství zakladatelů Bradavic. Zakladatelů bylo totiž pět. Pátou zakladatelkou byla Haven z Prasinek, která byla ovšem zabita netvorem, kterého si na Hradě vydržoval Salazar Zmijozel. Aby zbylí zakladatelé zabránili zavření školy, veškeré vzpomínky na Haven vymazali a pouze čtyři své vlastní uschovali a skryli.
Je to něco naprosto šokujícího a vše co jsme doposud o zakladatelích věděli může být lež, kdo ví, co dalšího ještě tajili? A co ten Zmijozelův netvor, kde se nacházel, může být stále naživu? 

Mysleli jste si, že toto je vše? Tak to se hluboce mýlíte. Tato podivná událost má totiž ještě jednu zápletku. Neznámá žena z Kotle? Ta nyní již tak neznámá není, jde o hledanou zločinkyni Gretu Calhart, zjevně to byla právě ona, která Ministerstvu podstrčila vzpomínku, díky níž celé vyšetřování odstartovalo. Jak se k ní dostala, co ji k tomu motivovalo, a stojí za tím vším snad ještě někdo jiný? Další otázky na které zatím neznáme odpověď. O Gretu se ovšem Ministerstvo postaralo a svůj trest si nyní odpyká v azkabanské cele.

* upozorňujeme, že Denní Věštec události minulého roku interpretuje po svém a existence 5. zakladatelky není veřejně známou informací, oficiálně její existence nebyla potvrzena
* pokud vaše postavy v minulém roce na Hradě nebyly, nemohou o těchto událostech příliš vědět, dodržujte, prosím, zásady RP

post image post image