post image

Exkurze do Bradavic!

Zní to až téměř neuvěřitelně, ale 10.8.2020 až 11.8.2020 měli zájemci možnost po šesti letech znovu nahlédnout do školy čar a kouzel v Bradavicích. Ředitel školy se se svým profesorským sborem dohodli na tom, že pro budoucí studenty uspořádají exkurzi do Bradavic, aby si budoucí studenti mohli prohlédnout a hlavně vyzkoušet, co na ně v budoucnosti při studiu čeká. Bradavické chodby totiž skrývají mnohá tajemství a není nic lepšího, než si je projít na vlastní kůži.

Dopisy byly poslány 3.8.2020 a zájemci tak mohli s nadšením vyhlížet, zdali se v jejich schránce objeví vysněná přihláška a budou moci exkurzi absolvovat.

První lokace, kterou studenti v rámci exkurze navštívili, byly Prasinky. Říká se, že Prasinky jsou jedinou čistě kouzelnickou vesnicí, kde nežije ani jeden mudla, proto se tu vyskytují pouze obchody s kouzelnickou tématikou. Dále se studenti projeli s lodičkami pod hladinou jezera, zúčastnili se hostiny, vyzkoušeli si létání na koštěti a dokonce se naučili uvařit lektvar. Kdyby byli tušili, ze ten lektvar budou nuceni použít již pár chvil po samotném setmění. Protiva návštěvníky vylákal do pasti, ze které bylo úniku pouze s pomocí onoho lektvaru. K tomu všemu ještě došlo k záhadnému zmizení návštěvníka se žábou. Jak vše nakonec dopadlo, to Vám třeba někdy studenti budou sami vyprávět.

Nyní se však do bradavického hradu  pomaličku a potichoučku začíná vkrádat zima, která určitě přinese další nezapomenutelné dobrodružství.

post image post image post image post image